Du er her
Hjem > Meninger > Åpent brev til Barneombudet

Åpent brev til Barneombudet

Barneombudet tar ikke imot telefon eller besøk av “voksne”, så jeg har nå sendt henne følgende brev via epost:
Kjære barneombud Anne Lindboe!
Som pastor ble jeg kontaktet av en sakkyndig i en barnevernssak, oppnevnt av tingretten.

Hun kontaktet meg for å fremlegge rykter vedr en familie som (muligens!) skal ha en viss tilknytning til en Israel-vennlig lovsangsmenighet i et annet land.

Ryktet som den barneverns-godkjente sakkyndige ber meg om å bektrefte skal stamme fra et annet lands etterretningstjeneste og “politiet”.
Det er visst noe gæernt i å tilhøre en menighet med Israel-sympatier og som lovsynger Gud. Og det er noe gæernt om slekta tilhører en sånn menighet også!

Dette vil jeg gjerne ta opp med deg som barneombud, samt med fylkesmannen, departementet og Stortinget.

Jeg vil gjerne vite hvordan slike spørsmål kan bli stilt som “rykter” av en sakkyndig som om () dager skal sende sin innstilling til domstolene.
Jeg vil gjerne vite om det fins retningslinjer for hva slags menigheter en familie kan være direkte eller indirekte knyttet til, uten å miste “retten” til å oppdra sine egne barn.

Din forgjenger Reidar Hjermann sa ting i DagnyttAtten den 15.april 2011 som avdekket hans kunnskapsløshet, og som viste at det er føringer hos Barneombudet i ideologiske forhold mht trossamfunn, spesifikt “karismatiske menigheter”.

Det er ikke sjokkerende at rykter og meldinger blir gitt til barnevernet om familier, menigheter og miljøer, og heller ikke påstander om FBI, FSB (KGB), PST og Politiet.

Men det sjokkerende er at en sakkyndig, oppnevnt av tingretten i en viktig familiesak som snart skal avgjøres, tar opp dette med en pastor. Attpåtil som første spørsmål.

Selvsagt avviste jeg å samtale mer med henne.

Dette er meget, meget alvorlig.

Jeg håper at du er enig, og at du veileder meg om hvordan vi kan følge opp denne saken.

Vennlig hilsen,
Jan-Aage Torp
Sendt fra min iPad

Comments

comments

Top
Translate »