Du er her
Hjem > Nyheter > Barnevernet vurderte aldri familiens nettverk

Barnevernet vurderte aldri familiens nettverk

Ekteparets advokat mener Barnevernet gikk inn for tvangsadopsjon av Sylvia og Trond Rikards sønn uten å vurdere besteforeldrenes omsorgsevner.

TV2: Barnevernet brøt loven da de gikk inn for tvangsadopsjon av sønnen til Trond og Sylvia Ensby på Hønefoss, det mener foreldrenes advokat Marie Sølverud.

Bakgrunnen er at de unnlot å undersøke foreldrenes sterke familienettverk som mulig hjelpetiltak eller fosterhjem.

Forhåndsdømt

Trond Rikard og Sylvia Ensby vant først sønnen sin tilbake i fylkesnemnda og barnevernet ble kritisert for å ha forhåndsdømt paret.

Men under ankesaken besluttet Ringerike tingrett tvangsadopsjon. Hovedbegrunnelsen var at en psykolog-test viste at gutten, som var vel 10 måneder da han ble testet, har spesielle behov. Tingretten mente foreldrene ikke kan håndtere disse behovene. Og vitnemål om at Sylvia har kognitive vansker, ble vektlagt.

Blir dommen stående, betyr det at mor, far og besteforeldrene er nektet å se barnebarnet sitt for alltid.

Etter lov og forskrift skulle besteforeldrene og det sterke nettverket rundt mor og far, ifølge advokaten deres, Marie Sølverud, vært undersøkt både som hjelpetiltak og som mulig fosterhjem for gutten.

Foreldrene har anket tvangsadopsjonen inn for lagmannsretten.

Se hele artikkelen med videoer på TV2

Video1: http://www.tv2.no/v/1146805/

Video 2: http://www.tv2.no/v/1146804/

Comments

comments

2 thoughts on “Barnevernet vurderte aldri familiens nettverk

 1. Tingretten mente foreldrene ikke kan håndtere disse behovene.
  MENTE?!?!

  Tingretten er i seg selv et fag to europeiske menneskerettighetskonvensjonen , alle inngrep fra staten til høyre for familien må være nødvendig i et demokratisk samfunn.

  Det må være klart og neppe disputable bevis for at det er nødvendig å fjerne barnet fra familien – selv om risikoen for posttraumatisk stresslidelse på grunn av tvungen fjerning fra barnets nettverk. KLAR OG NEPPE DISKTABEL BEVIS, IKKE Klar og neppe diskutabel bevis, ikke en, tro og ikke 51% sannsynlighet. På grunn av folkeretten som tar prioritet over nasjonale lovgivning.

 2. I et slikt tilfelle, bør retten innkalle alle ekspertene og konfrontere dem på en høring, prøver å løse motsetningen mellom rettsmedisinske ekspertuttalelser .

  Ved konfrontasjon fører ikke til følge, skal retten oppnevne en uavhengig rettsmedisinske ekspert (uavhengig fra alle parter) og spør eksperten å forklare situasjonen, avslører implisitte forutsetningene bak ekspertuttalelser og så.

  Hvis retten ikke en slik prosess, bryter bare menneskerettigheter for rettssikkerhet på en upartisk og uavhengig domstol – det er ikke upartisk og uavhengig lenger. Se EMK artikkel 6.

Top
Translate »