Du er her
Hjem > Nyheter > Drev Barnevernet Mor til Selvmord?

Drev Barnevernet Mor til Selvmord?

Illustrasjonsbilde

I ettermiddag i 15:15 tiden ble en kvinne kjørt på av toget ved Loesmoen mellom Steinberg og Hokksund. Kvinnen var tidligere fratatt sitt barn av barneverntjenesten, men fikk barnet tilbake med avtale om opphold på Børresen mødrehjem. Der fikk hun etterhvert beskjed om at de ville ta barnet igjen. Fortvilelsen over å miste barnet sitt drev henne til selvmord ved å stå på skinnegangen foran toget som kom.

Vi håper at det blir etterforskning om dette, at sakspapirene i saken blir gjennomgått og at de berørte personer i barnevernet og mødrehjemmet blir avhørt for å eventuelt kunne fastslå at det ikke er behandlingen hun fikk  av de nevnte instanser som har vært kritikkverdig og muligens en medvirkende årsak til tragedien.

Men det skjer det vel ingenting. Slikt dysses ned. Ingen mulige ansvarlige blir etterforsket og ansvarliggjort, dessverre.

I en studie fra 2005 viste forsker Lars B. Kristofersen at det var svært høy dødelighet, inkludert selvmord, blant barn og unge som har hatt hjelpetiltak i hjemmet eller er vokst opp i fosterhjem eller barnevernsinstitusjon. Også de biologiske foreldrene til disse barna har høyere selvmordstall. – Barnevernsbarn har langt høyere risiko for helseproblemer sammenlignet med andre barn, sa Kristofersen.

Comments

comments

10 thoughts on “Drev Barnevernet Mor til Selvmord?

 1. Ja så er det skjedd igjen og ser av mange kommentarer her att noen forsvarer barnevernet,men barnevernet tar ikke ansvar for noen de etter en omsorgovertakelse,foreldrene blir overlatt til seg selv og barna får ikke den pålagte oppfølgingen de har krav på,så får foreldrene tilbud eller krav om mødrehjem og der får de ikke noe positivt fordi mødrehjemmene er en instutisjon som skal være der til bv får en ny situasjon og rapport fra mødrehjemmene og de er som regel negativ,forstår godt att foreldrene rømmer dette landet og det fordi regjeringen tar ikke ansvar over de ødelagte foreldrene og ikke minst barna oppe i det her,ja mange treng omplassering men de fleste og over 90 prosent av sakene kan løses med tiltak og oppfølging, men det tar ikke bv inn til seg,så hvor lenge skal bv få holde på slik som de gjør,fuck barnevernet.

 2. Bente- Det sier lite om barnevernet? Bra barnevernet kan skjule seg bak taushetsplikt, kanskje dette også øker selvmordsfaren blant mødre som er redde for å ikke bli trodd? Har selv vært under barnevernet da jeg var liten, og det er som sakt over en mørk avkrok. Dette vil være ett mørkt kapittel i Norsk historie om veldig mange år. Folk må få øynene opp for hva som skjer i dette landet. Så mange barn kommer med historier hvor ødeleggende barnevernet er for dem, er det ikke på tide å høre på deres historier? For hver historie er det ett hull i systemet. jeg har ingen tro på at dette er bare enkelthendelser. har selv bodd på institusjon med flere ungdommer, som var offer for mye rart som skjedde, og inkompetente voksne som jobbet der. Bo på institusjoner med dop er ikke beste for barn unge som skal starte livet. Barnevernet som skulle vært til hjelp er ikke annet enn ett stort rottereir hvor endel kloakk rotter tiltrekkes for å få arbeid. Barnevernet prøvde ta fra mitt barn da jeg selv ble mor, pga de mente jeg ikke hadde fått omsorg da jeg var liten. De klarte det ikke, pga jeg har erfaring med barnevernet fra før, og viste hvordan å ta dem istedet. Men herregud, som de kan ødelegge en mor/familie.. De prøvde ta barnet ved fødsel men fikk det ikke til. Tilogmed etter at de kom på hjemmebesøk og så at vi var gode foreldre og vi fikk beholde barnet vårt, så opplevde jeg en så ekstrem mobbing av så mange involverte og så mange løgner, at jeg ble veldig psykisk syk og fikk selvmordstanker. Man kan godt si det sier mye om moren, men dette er mennesker som kanskje bare sliter litt fra før og trenger en hjelpende hånd og har veldig gode utsikter for å klare seg bra, men istedet blir man fullstendig brutt ned. Man kan alltid bryte ned ett menneske så mye att det tar livet sitt, for å så si, se vi hadde rett 🙂

 3. Tragisk hendelse dette her kjenner godt til deler av hva som har skjedd og hvordan. Og dette er absolutt en sak som bør etterforskers i mine øyne.

 4. Dette er en tragedie, denne moren ble sviktet av systemet(BV), uansett hva /hvorfor et barn blir hentet bør/skal moren som opplever det bli ivaretatt. Det er vel det største overgrep en mor kan oppleve. Ved andre traumatiske opplevelser er det et kriseteam , hvorfor ikke i slike situasjoner. BV henter barnet og ferdig med det……. Håper dette fører til en tilsynssak. Hvil i fred .

 5. Istedenfor alle disse kommentarene….
  Så ønsker jeg å Kondolere til familien hennes
  Og til lokføreren… Dette kunne du ikke noe for
  Varme tanker og klemmer til dere.

 6. Jeg vil påpeke at dette ikke er en sak fra den frie presse, dette av ulike årsaker, her er de mest åpenbare:
  1: artikkelen er ufattelig dårlig skrevet, i andre avsnitt er det ikke mulig å forstå om de anklager eller taler for barnevernet.
  2. Den er publisert av “redaksjonen” på en org side, altså denne artikkelen er skrevet av noen som jobber for denne organisasjonen.
  3. Artikkelen er skrevet uten nevneverdige fakta, og uten at barnevernet har fått mulighet til å svare på tiltale.

  Med andre ord en dette like lite media som om jeg skulle skrevet en “artikkel” om dinosaurer og hvordan de oppstod, for så å legge den på min rosablogg å forvente en pulitzer for den

 7. Dersom hun var på mødrehjem da hun tok denne fatale avgjørelsen, altså at hun befant seg der under såkalt “frivillig tvang”, må man vel kunne si at mødrehjemmet hadde ansvaret for hennes velferd og sikkerhet, og skulle ha gitt henne krisehjelp da barnet ble tatt – særlig hvis hun viste ustabile tendenser som kunne indikere selvmordstanker.

 8. men statestikken får man jo av media. Den juger vel ikke.
  Det å miste et barn gir de fleste en form for psykisk reaksjon, om det så er å miste et barn til barnevernet. Det er vel ingen som vet hvilket tilstand denne jenta var i, men det er tydelig at hun har vært i en form for sjokk tilstand. Noen burde vært til stede for jenta. Hvilke oppfølging gir barnevernet til disse foreldrene som mister barna sine?? Hvilke type ettervern å tiltak og ikke minst oppfølging får disse foreldrene???

Top
Translate »