Du er her
Hjem > Annet > Demonstrasjoner > Oppsummering 16 april

Oppsummering 16 april

13054743_10209522123438243_1104280758_o
Fra demonstrasjonen i Stryn. Menneskerettighets aktivist Marius Reikerås går her foran i toget

Norsk barnevern tiltrekker seg et stadig skarpere søkelys fra utlandet.

Lørdag 16. april var det demonstrasjoner mot norsk barnevern i 57 byer i 19 land. Norske myndigheter har lenge ønsket å bagatellisere kritikken, som de har framstilt som «øst-europeisk», og full av misforståelser.

Men nå har også vestlige medier og vestlige menneskerettsforkjempere meldt seg på for fullt! BBC Current Affairs har vært i Norge og har produsert tre dokumentarer om det norske barnevernet, en for fjernsyn, som vises tre ganger på demonstrasjonslørdagen 16. april på BBC Nyheter, og to dokumentarer for radio. I tillegg vil de lage en nettpresentasjon. Det er også produsert programmer om norsk barnevern for USA. De utenlandske mediene fokuserer på sviktende rettssikkerhet, vilkårlighet, rolleblanding, manglende dokumentasjon, og avgjørelser som åpenbart ikke har barnets beste som mål.

Fra utlandet pekes det på at Norge nå er i ferd med å ødelegge hele sitt omdømme som en human rettsnasjon, og at det vil kunne ta flere tiår å bygge dette opp igjen. De norske nederlagene i Menneskerettsdomstolen i Strasbourg har også kommet tettere og tettere.

Det kan virke som om presset fra utlandet nå begynner å gi resultater. Norske advokater melder om langt høyere seiersprosent for privat part i barnevernssaker så langt i 2016, sammenlignet med tidligere år.

Som ledd i den internasjonale aksjonen var det 16. april også arrangert demonstrasjoner mot barnevernet på fem steder i Norge:

1. Oslo, –  på Eidsvolls plass, Oslo

2. Bergen, – Tårnplassen, Bergen

3. Haugesund, i sentrum Haugesund

4. Stryn, – på Per Bolstad Plass, Stryn, Norway

5. Vennesla, – i Vennesla Sentrum, Norway

 

 

Comments

comments

2 thoughts on “Oppsummering 16 april

Top
Translate »