Du er her
Hjem > Nyheter > Pressgruppa for nytt barnevern får innpass under Arendalsuka

Pressgruppa for nytt barnevern får innpass under Arendalsuka

Elisabeth Kjelstad
Viktig arena. Elisabeth Kjelstad, initiativtaker bak pressgruppa for gransking av barnevernet, blir å se under Arendalsuka. Trolig Norges viktigste politiske møtested for uformelle møter mellom politikk, samfunns- og næringsliv.

Pressegruppa for gransking av barnevernet får delta under Arendalsuka. – Et gjennombrudd! Det viser at politikere og presse tar oss på alvor. Vi er nå inne i det ”gode” selskap der folk med makt og innflytelse er tilstede.

– Dessuten betyr et innpass under Arendalsuka at vi som  ønsker gransking og forandring av dagens barnevern blir lyttet til, sier Elisabeth Kjelstad.

Hun er bosatt i Trondheim  og er initiativtaker bak pressgruppa «3. mai – Vi krever gransking av barnevernet».

Ved siden av flere markeringer i Trondheim,  arrangerte foreningen i desember fakkeltog i Oslo, som endte med overrekkelse av  4500 underskrifter til barneminister Solveig Horne, med 17 spesifikke krav rettet mot dagens barnevern.

Deltar med stand i politisk gate

Nå har pressgruppa fått innpass under ”Arendalsuka” som går av stabelen 11.-16. august. Trolig Norges viktigste politiske møtested for uformelle møter mellom politikk, samfunns- og næringsliv.

–  Vi har fått innpass i den delen av Arendalsuka som kalles ”politisk gate”, hvor vi skal ha stand i lag med politiske partier og foreninger av ikke-kommersiell art. Dette er en viktig arena for å få formidlet til hvermansen alt det kritikkverdige som foregår i barnevernet i Norge. Og som i stadig større grad blir avdekket av media, sier Kjeldstad.

Dette er en viktig arena for å få formidlet til hvermansen alt det kritikkverdige som foregår i barnevernet

Holder appell

I år har pågangen for å få delta i «politisk gate» vært såpass stor at arrangøren må operere med venteliste.

– I tillegg til stand får vi holde appell 14. august på et av arrangementets scener. Alle som deltar i «politisk gate» får tildelt 15 minutter. Det blir jeg som skal stå for appellen, sier Kjeldstad.

Lista over årets deltakere rommer hele førstelaget av politikere, deriblant statsminister Erna Solberg. Samt det som er verdt å nevne av interesseorganisasjoner og samfunns debattanter.

TV2 Nyhetskanalen sender direkte fra Arendalsuka.

KILDE

Comments

comments

Top
Translate »