Du er her
Hjem > Nyheter > Russiske myndigheter advarer mot å klapse barn på hodet på Norges-ferie

Russiske myndigheter advarer mot å klapse barn på hodet på Norges-ferie

Har publisert liste med reiseråd for en rekke land.

Russisk UD nå publiserer et skriv der de kommer med retningslinjer for hvordan russiske turister bør oppføre seg når de er på ferie i utlandet, er dette det eneste det står spesifikt om Norge:

«Det er viktig å være spesielt oppmerksom på den strenge lovgivningen når det gjelder alle former for vold mot barn. Det inkluderer klaps mot hodet, bruk av høy stemme, osv. Slik adferd kan framtvinge spørsmål fra barnevernet og politiet, med alt det innebærer av konsekvenser

På spørsmål om hvordan barnevernet forholder seg til stikk som dette, svarer direktør i Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), Mari Trommald, følgende:

Vi vet at det ikke er bra å slå barn og at vold mot barn ikke er forbundet med noen positive effekter. Derfor kan vi velge å se positivt på at russiske turister avstår fra å slå barn når de er i Norge. Jeg håper flest mulig også tar med seg denne skikken hjem av hensyn til barna.

Begrunnelsen for å gå ut med rådene er å unngå «uønskede hendelser», som da – for Norges vedkommende – å få barnevernet på nakken.

I Norge skal de altså ikke klapse egne eller andres barn på hodet.

Comments

comments

Top
Translate »