Varsler nytt løft for barnefamilier

Har du meninger? Send oss din mening. Følg oss på Facebook

LØFTER FAMILIEPOLITIKKEN: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp)
LØFTER FAMILIEPOLITIKKEN: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp)

Ett av fire skilsmissebarn i Norge lever fordelt på to hjem. Nå vil barneminister Solveig Horne (Frp) sørge for at samfunnet tilpasses den moderne familien.

Det er over ti år siden en regjering la frem en familiemelding – nå varsler statsråden at de kommer en ny.

– Mye har skjedd med norske familier siden 2003, og vi ønsker å løfte familien som institusjon med de verdiene regjeringen har på dette feltet, underbygger barne-, likestillings- og inkluderingsminister Horne.

25 prosent av norske barn i delte hjem bor to steder som følge av foreldrenes samlivsbrudd, ifølge tall fra 2013. I 2002 var prosentandelen åtte.

– Familien som institusjon står sterkt, og har blitt mer mangfoldig, oftere med bonusbarn, lesbiske og homofile foreldre og enslige foreldre, og vi er opptatt av å føre en politikk som gjør at familier kan leve slik de selv vil. Er dagens ordninger i tråd med behovet? Vi vil at alle systemer skal legge til rette for at dagens foreldre er rustet til å ta vare på barna sine, og gjøre dem trygge for å kunne møte det samfunnet vi har der mange føler press for vellykkethet, poengterer Solveig Horne.

Nå starter arbeidet med å innhente status for tingenes tilstand hos forskere, interessegrupper og ikke minst familiene selv.

Hva må gjøres for å få et bedre Familie-Norge?

– Vi vil lytte til familiene for å få innspill til hvordan vi som myndigheter kan legge til rette. Familien har en egen verdi, og er den viktigste omsorgs- og oppvekstarenaen vi har, understreker hun.

Fattige familier

Familiemeldingen skal inneholde forslag og fokus på gode oppvekstvilkår, likestilt foreldreskap, valgfrihet og fleksibilitet og trygge familier. I tillegg vil statsråden fokusere på omsorgssvikt, vold og overgrep, og fattige familier.

Nye tall viser at det er 78.200 barn og unge som lever i fattigdom i Norge. Det er en klar økning fra tidligere år.

– Det er skam knyttet til ikke å ha nok penger til å være med på det andre er med på. I tillegg er et sosialt sikkerhetsnett viktig. Vi må ta vare på dem som faller utenfor, påpeker hun.

Forrige familiemelding ble lagt frem av Bondevik II-regjeringen i 2003. Nå forventes Solberg-regjeringens familiemelding ferdig slik at den kan presenteres for Stortinget senest våren 2016.

Comments

comments

Har du meninger? Send oss din mening. Følg oss på Facebook

2 Kommentarer

  1. Det kan se ut som om barneministeren har revurdert «verdens viktigste jobb» – barnevernspedagoger og deres fagmiljø – som ikke relevant og spørre når den nye Familiemeldingen skal lages.

    Dette sier hun til VG for to dager siden:
    «Nå starter arbeidet med å innhente status for tingenes tilstand hos forskere, interessegrupper og ikke minst familiene selv.»

    Fagmiljøet er ikke med her….. Just eat it.

    Irene Hov

  2. Jeg skal kanskje tro på denne dama den dagen ho spør om det virkelig er grunnlag for at det er så stor økning i antall omsorgsovertakelser og sørger for en skikkelig granskning av bruk av metoder i enhver sak her i landet.
    Hvor mange barn har fått ødelagt sine liv som følge av løgn og ryktespredning, kameraderi og korrupsjon mellom psykologer, dommere og ansatte i barnevernet?
    For de som er utsatt for barnevernet, så oppleves det som at man plutselig er nødt til å bli jurist for å forstå hva som skjer, og man blir ikke hørt noe sted, men må være tilskuer til et spill som er så fjernt fra virkeligheten at man knapt kan forstå at dette er realiteten, men dessverre er ikke dette et mareritt. Den såkalte rettssikkerheten her i landet er en bløff fra ende til annen.
    Foreldre framstilles som monstre i media og folk går rundt og tror at dette handler om barn som har det vondt. Men sannheten er at det er skapt et behov for en yrkesgruppe som ikke gjør annet enn å flytte papirer og lage avtaler.
    I virkeligheten ser vi hvordan etaten jobber for å manipulere og splitte familier slik at det skal bli mulig å sette familiemedlemmer opp mot hverandre og «angi hverandre» som «barnemishandlere» slik at man kan foreta en omsorgsovertakelse.

    Jane Kile

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*