Barnevernet er ikke annet en en mobbekampanje

Har du meninger? Send oss din mening. Følg oss på Facebook

Mobbing

Å avdekke omsorgssvikt er ingen kunst. Det er noe vi alle kan gjøre. Vi kan også alle sammen se på en vordende mor om hun skal komme til å bli en god mor eller ikke. Det kalles å ha fordommer og å spå om fremtiden.

Å ha evner til å kunne «se hva et menneske tenker» er derimot meget sjeldent. Så ære være de som klarer dette.

Når det gjelder tilknytning, så er jo denne tilstede allerede ved fødsel, og barnet kjenner igjen morens hjerteslag og lukt innen det klarer å gjenkjenne stemmen og også etter hvert ansikt.

Et barn er født med evnen til å føle ubehag, og skriker når det føler sult eller annet ubehag, og lærer etter hvert at dette fører til at mor reagerer og tilfredsstiller behovet som igjen fører til fravær av ubehag.

Slik starter kommunikasjonen, som etter hvert utvikler seg.

Så hvordan skal man være som mor(les foreldre) for at barnet skal få en god og trygg tilknytning?

Og hvordan kan noen «se» hvordan denne er?

Utnevner man seg til å være Gud?

Jeg har da selv levert og hentet barn i barnehagen og sett og hørt hvordan foreldre snakker til og behandler sine barn, og noen ganger har jeg sett ting som jeg selv misliker, og som jeg selv aldri ville sagt/gjort mot mitt barn. Det samme skjer jo når man er på besøk hos folk, men man må kunne se at det er mer som skjer i samspillet mellom foreldre og barn enn det man ser i løpet av en time eller to.

Til og med vært sammen med folk som kan sitte og si at den og den ikke burde hatt barn, men samtidig ser jeg at de behandler sine egne barn på en måte som jeg reagerer svært negativt til.

Det er nemlig slik for oss alle, at vi ser flisa i vår brors øye, men ikke bjelken i vårt eget.

Og den som leter, den finner.

Og den dagen man hører en negativ ting om et annet menneske, så setter dette seg også, og man får et forutinntatt inntrykk av vedkommende.

Dette er også en sterk påvirkende faktor når det gjelder å avdekke omsorgssvikt. Man leter dermed bare etter bekreftelse på det man har forutinntatte forventninger om å se.

Og i jakten på tidlig intervensjon trenger man dermed bare å peke seg ut et offer og finne ut hvor stor motstand man kan klare å overvinne.

Noen ER lette offere, og andre kan kreve noe mer før man klarer å knuse dem.

Det er snakk om å finne noen man kan mobbe eller ikke, og i dagens samfunn har vi mange faktorer å bruke til å knekke en persons selvtillit.

Så barnevern er ikke annet enn en mobbekampanje.

Nybakte mødre kan gjerne være usikre….. og derfor lette offer for mobbing. Det skal ikke mye til å stresse dem OM MAN VIL.

Fortell dem bare atalt de gjør er feil, eller at du er i tvil om deres omsorgsevne, og du KAN få et usikkert menneske foran deg… Da er ikke veien lang…

Jane-m

Comments

comments

Har du meninger? Send oss din mening. Følg oss på Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*