Fra et fosterhjemsbarn

Har du meninger? Send oss din mening. Følg oss på Facebook

MobbingJeg har skrevet til dere før om dette. Jeg bor i fosterhjem nå og jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal holde ut. Jeg gråter hver dag, flere ganger om dagen. Jeg har fysisk vondt i brystet av sorgen og klarer ikke tenke klart. Ankesaken skal opp i tingretten i august, men jeg klarer meg ikke til da, vær så snill! Alt handler om at jeg har skolevegring, men barnevernet er så jævlig og får det til å høres ut som om mamma og pappa er inkompetente foreldre – noe de ABSOLUTT IKKE ER. Jeg har ingenting å strekke meg etter. De to første ukene var enklere, da hadde jeg en konfirmasjon å nå etter. Nå er det ingenting. Ikke en helg sammen med mamma og pappa. Ingenting, jeg har ikke noe lys i enden av tunnelen. Jeg har ingenting å leve for. Men sier jeg dette høyt, sender fostermor meg til lukket avd på ungdomspsykiatrien. Jeg klarer ikke spise eller drikke. Men hvis jeg sier til barnevernet at jeg kan starte på skolen igjen, NÅR SOM HELST!!! vil jeg få komme hjem da?

Comments

comments

Har du meninger? Send oss din mening. Følg oss på Facebook

2 Kommentarer

  1. Fylkesmannen er klageinstans, men Helsetilsynet har den overordnede klageetat i bv saker. Her tyder det på at det sentrale Helsetilsynet bør få en klage, etter som det her gjelder helserelaterte forhold.
    Eller skal barn både høres og tas hensyn til, etter både Barnevernloven og FNs konvensjon om barnets rettigheter (Barnekonvensjonen) Art. 12. Hvordan er det mulig at totalt uskyldige barn må oppholde seg i «fengsel» under offentlig omsorg? Ethvert barn har utrolig mange og klare rettigheter etter (den norske) Menneskerettsloven, men de bryr man seg fortsatt ikke om her i landet.
    Alle bør i det minste kreve sine klare menneskerettigheter, og «Barnets rettigheter» bør snarest mulig erstatte Barnets beste, som spesielt bv er eksperter på å tolke på sin egen måte.
    Ellers har jeg laget et skriv: «Barnets rettigheter v1» hvor det vises til et utrolig stort antall menneskerettigheter som alle barn egentlig har. Ta kontakt hvis skrives ønskes tilsendt som e-post eller melding på Facebook.
    Ellers bør denne person skaffe seg egen advokat, for i henhold til Barnekonvensjonen art. 37, punkt d, hvor det står:
    «ethvert barn som er berøvet sin frihet, skal ha rett til omgående juridisk og annen bistand, samt rett til å prøve lovligheten av frihetsberøvelsen for en domstol eller annen kompetent, uavhengig og upartisk myndighet og til å få en rask avgjørelse på en slik sak.»
    Her sår det altså: – DOMSTOL eller en annen KOMPETENT, UAVHENGIG og UPARTISK myndighet og en rask avgjørelse.
    Her må det altså stilles meget klare krav i denne saken også!

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*