Politiet: – Grov utnyttelse av barn

Har du meninger? Send oss din mening. Følg oss på Facebook

** 50-100 bekymringsmeldinger
** – Merkelig at foreldre overhodet kan tenke tanken

RYSTET Stasjonsjef Kåre Stølen og visepolitimester Roger Andresen mener barn blir grovt utnyttet i narkotikaomsetningen i Oslo. Her på en pressekonferanse tirsdag.
RYSTET: Stasjonsjef Kåre Stølen og visepolitimester Roger Andresen mener barn blir grovt utnyttet i narkotikaomsetningen i Oslo. Her på en pressekonferanse tirsdag. Foto: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX
Oslo-politiet er forferdet over at små barn er direkte involvert i narkotikaomsetningen i Oslo sentrum. Nå kan en rekke foreldre vente seg bekymringsmeldinger fra barnevernet.
Væpnet politi slo tirsdag til mot mellom 20 og 30 adresser øst i Oslo i en av de største politiaksjonene i byen på mange år.

I flere av disse boligene møtte de bevæpnede politipatruljene små barn.

– Når vi vet at barn er til stede, så varsler vi automatisk barnevernet. Det er vanlig prosedyre, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen til VG.

Politiet vil skrive ut mellom 50 og 100 bekymringsmeldinger etter storaksjonen som var rettet mot narkotikaomsetningen på gaten i områdene Tøyen, Kampen og Ensjø.

Kan vente seg reaksjoner

Én av de 17 pågrepne er under 18 år. Politiet har i forbindelse med aksjonen også kommet i kontakt med flere barn som både selger og kjøper narkotika, men også barn som har blitt med foreldrene sine på kjøp og salg.

– Kan det bli verre da? Foreldre bringer småunger med seg når de kjøper eller selger narkotika. Unger blir også brukt til å selge narkotika. Jeg synes det er grov utnyttelse av unger, sier visepolitimester i Oslo politidistrikt, Roger Andresen.

Ifølge Andresen vil foreldrene og bakmennene få merke at de har bragt unger med seg inn i narkotikaomsetningen.

– De som gjør dette mot barna sine, kan få forskjellige typer reaksjoner. Det er både snakk om barnevern, men også bevilgninger som for eksempel inndragelse førerkort. Jeg må si jeg synes det er merkelig at foreldre overhodet kan tenke tanken å ta med seg ungene på dette. Det vil nå komme noen meldinger som de involverte kommer til å merke, sier Andresen.

Politiet har beslaglagt både skytevåpen, større pengebeløp og narkotika – først og fremst cannabis – i aksjonen som startet klokken åtte tirsdag morgen.

Norske statsborgere

De fleste av de 17 pågrepne er norske statsborgere, og de er siktet både for grov narkotikakriminalitet og grovt heleri.

– Avhør vil bli gjennomført i løpet av kvelden og morgen. Eventuelle varetektsfengslinger vil bli gjennomført torsdag eller fredag, opplyser politiadvokat, Kai Gunnar S. Nygård.

Visepolitimester Andresen forteller at publikum i de berørte områdene har bidratt direkte med tips til aksjonen tirsdag. Målet med aksjonen har vært at befolkningen skal kunne bevege seg trygt i nærområdet.

– En av de største oppgavene politiet har, er å skape den tryggheten folk ønsker i nærmiljøet, sier Andresen.

Opptak: Politiet om narkotikaksjonen i Oslo

Play video

Publisert 30.09.2014 på VG.no

Comments

comments

Har du meninger? Send oss din mening. Følg oss på Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*